21.11.10

Det viktiga här i livet

Det sägs att det finns hundratals olika små delar och pryttlar och kretsar och stuffs i en modern bil. Det kan nog antas att de flesta av dessa har namn - någon, någonstans, tillverkar ju delarna, och det är inte helt logiskt att de skulle kalla delarna för "mojänger" allesammans. Att kalla dem "den där lilla V-formade saken med en skruv i botten" låter inte helt rätt det heller - det ligger inte riktigt på tungan.

Hundratals olika små delar, som var och en har ett eget namn att kalla sitt eget. Det blir rätt många ord att lära sig, onekligen.

Ändå tycks det finnas något av en brist på ord för att beskriva ens sinnesstämning, för att inte tala om för att svara på frågan "hur mår du?". Det behöver inte ens handla om negativa sinnesstämningar - vi har ont om ord för att beskriva ens en bråkdel av den myriad av komplexa och sammansatta tillstånd som inträffar när vi går omkring och bara är i största allmänhet.

Jag tror vi behöver jobba lite på det här.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vill bara säga tack för inlägget och för en intressant blogg! Jag tyckte att detta inlägg hade en så bra poäng att jag citerade er i ett blogginlägg som jag just skrev. Trevlig helg!

    SvaraRadera