19.10.08

Antiuppmaning

RSS-bevakning har kommit att hamna på modet någon gång under det senaste decenniets lopp. Vanligtvis brukar bloggare uppmana eventuella läsare - såväl nya som trofasta - att leta upp den lilla RSS-knappen som dyker upp per automatik i många webbläsare och lägga till ens blogg i den reader en använder. Men. I Andreas fotspår kör jag en antiversion av det hela. I stället för att uppmana er att följa mig, uppmanar jag er att posta en länk till er själva i kommentarerna så att jag kan följa er.

Ty jag vet att de som läser detta och kan det här med RSS redan följer mig, och att de som inte kan det kräver mer ansträngning än en uppmaning för att lära sig. Men jag vet inte vem du är, eller varför jag inte läser din blogg. Och att jag förmodligen missar någonting genom att inte göra det. Så därför uppmanar jag er att uppmana mig att läsa er blogg, snarare än att läsa min; om ni visar vägen till er sida, och den innehåller någonting som liknar en RSS-feed, så blir jag en trogen och ny läsare av er. Bara sådär.

Det gäller bara att agera på denna antiuppmaning.

Vad sägs?

5 kommentarer:

 1. Läs om mig, läs om mig!

  http://onechallengeaday.blogspot.com
  http://livsagnostiker.blogspot.com

  Att endast ha en blogg är för mesar.

  SvaraRadera
 2. Wohoo! Jag har någonting att läsa!

  *försöker lägga till, och möts av meddelandet att du redan finns*

  ...gao.

  SvaraRadera
 3. annars kan man ju vara mer diskret (och samtidigt mer intressant) och bara släntra in och skriva en mycket inspirerande och lustig och inkännande kommentar som gör blogginnehavaren nyfiken på en? ;)

  SvaraRadera
 4. Det går förvisso det med. Men jag känner att jag vill ge random människor en chans att vandra rakt in i en ny läsare, i stället för tvärtom. Bara för att ge det en historia av att ha hänt. <:

  SvaraRadera
 5. jag uppdaterar inte så ofta längre men läs gärna ändå.

  SvaraRadera