7.4.09

Post

Jag har aldrig riktigt förstått varför posten inte delas ut på lördagar och söndagar. Det finns ingen direkt anledning till att den inte gör det, och det orsakar en hel del problem för oss som är vara vid att saker och ting levereras omedelbart.

Now, ett argument är att det är jobbigt att distribuera fysiska föremål i rummet. Det är förvisso sant, men i och med att posten gör det utan större besvär resten av veckan och på det stora hela kan göra det på ren rutin så är det inte helt överdrivet jobbigt. För att utöka distributionen från fem till sju dagar i veckan så skulle verksamheten inte behöva utökas överdrivet mycket - det är förvisso lite småjobbigt, men de inblandade vet redan precis hur det hela går till, och det är inte lika jobbigt som det skulle kunna vara.

Staten och kyrkan skildes åt för tid sedan. Liksom posten och staten. Därigenom även kyrkan och posten. Ändå fortsätter de att arbeta som om ingenting har hänt, och sabbaten fortfarande skall helgas. Varför?

Är det inte dags att baxa in postväsendet i den sekulariserade världen snart? Eller är det ett tankefel?

2 kommentarer:

 1. att det är dyrt att anställa folk på helger är en krånglig detalj. posten konkurrerar trots allt bla med citymail.

  vad jag dock inte förstår är varför banker, börshandel osv slutar att fungera på helger. det kan ju omöjligt vara så det krävs att en person flyttar över en hög pengar från en låda till en annan när jag gör en överföring på internetbanken... en databas som ändrar en siffra här och en annan där.

  eller har databaser en egen fackförening?

  SvaraRadera
 2. kan landsortstidningar, med en långt mindre budget än posten, dela ut sig själva på helger så borde det inte vara helt omöjligt. rent logistiskt sett.

  börshandel borde pågå dygnet runt, överallt, på alla marknaden samtidigt. det finns ingen direkt anledning att det inte gör det.
  förutom att datorer tenderar att vara klena varelser, då.

  SvaraRadera