3.2.10

Försäkringsfolk

Alltså, tänk att vara en sån där som arbetar med försäkringar. Eller, rättare, arbetar med att få försäkringen att inte arbeta. En sån som aktivt sitter och letar efter anledningar till att en viss försäkring inte gäller just där och då eftersom någon slags omständighet omständiggör det hela. Tänk vilken kreativitet det skulle kräva! Även den mest banala av händelser skulle helt plötsligt bli öppen för tiotals, hundratals olika tolkningar. Där vissa bara ser ett skeende, ser en sådan en hel uppsjö av möjligheter och infallsvinklar.

Damn,

Det måste vara det mest kreativa och hermeneutiska av alla yrkesbeskrivningar som någonsin givits. Jag menar - uppfinnare måste ju uppfinna saker som fungerar. Författare måste orka hålla sig till en och samma story genom hela boken. Akademiker måste hålla sig till teorierna. Till och med polisen måste hålla sig inom ett visst antal ramar när de bestämmer sig för att utföra en razzia på några helt vanliga och till synes helt slumpmässigt utvalda medborgare.

Försäkringsfolk, däremot, har all kreativ frihet i världen. Låt oss säga att du krockat med bilen, och att din försäkring täcker precis just ditt fall, utan några som helst om, men eller invändningar. Tänk vilken kreativ utmaning! Blinkade du i svängen innan du krockade? Hade du bilbältet på? Talade du i telefon? Sms:ade du? Bytte du kanal på radio? Hade din sko just lossnat så att du var tillfälligt ouppmärksam? Hade en hårlock av din naturliga frisyr som suttit som ett berg i trettio år utan att du ens tänkt en tanke på saken spontant fått för sig att uppfinna den fria viljan? Var du kissnödig? Skulle du köra på samma sätt idag som du gjorde den dagen?

Jag tror inte folk inser det, men försäkringsbrancshen är långt mer spännande och kreativt utmanande än vad den allmänna sinnesbilden av den kanske antyder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar