1.2.10

Öppettider

Mitt lokala universitetsbibliotek har öppettider. Detta är inget att lyfta på ögonbrynen åt - universitetet har en viss budget, och den måste hållas. Vad som däremot är värt att lyfta både ögonbryn och arga nävar mot är det faktum att mitt lokala universitetsbiblioteks hemsida har öppettider. Tro det eller ej.

Now, en skulle kunna tänka sig att en organisation som ligger precis bredvid en byggnad där det sedan några årtionden tillbaka pågår en systematisk utbildning i hur operatisystem byggs från scratch, hur diverse delar av en robot kan fås att kommunicera och samarbeta med varandra, hur processorer kan göras snabbare och strömsnålare och, well, rätt hi tech grejer över lag pågår - BORDE ha kunnat lista ut det här med att datorer egentligen inte behöver sova, utan kan vara igång dygnet runt och serva oss stackars studenter med omlån och boksökningar och annat dygnet runt.

Men, nä.

Dessutom så är biblioteket inte ensam om denna artificiella dygnsrytm. Vår nätbaserade plattform för distribuerandet av uppgifter, scheman och dylikt är också drabbat av detta. Det går dock inte och lägger sig, utan sätter sig och spelar Civilizatoin hela natten, vilket gör att det tar - hör här - TRE MINUTER från det att en trycker på "logga in" tills en faktiskt är, ni vet, inloggad. Därefter sätter sig systemet och spelar igen, och om en faktiskt vill göra något när en är inloggad så tar det, ni vet, tre minuter till.

Vad är fel i den här bilden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar