3.5.09

Saker att inte göra med en nystulen laptop

Folk säger sig gilla förstamaj-inlägget, så vem är jag att inte leverera ett till, i sann kundkontakt-style? Sålunda - tio saker att INTE göra med en nystulen laptop. Med glimten i ögat och med en god dos humor, förstås. Att stjäla är fel, så låt bli att göra det. Men det finns onekligen vissa saker att inte göra med en nystulen laptop, vissa tankefel som kan begås av den tanklöse. Here goes:

1. Logga in på Facebook och uppdatera din status med någonting i stil med "har just införskaffat en ny dator och är jeteglad!!!".

2. Logga in på Twitter och skriva att din nya [modellnamn] äger.

3. Aktivera den inbyggda GPS-lokalisatorn.

4. Logga in på MSN och prata med folk om hur den 'nya' datorns tangentbord inte är lika bra som det gamla.

5. Ta en bild på dig själv med den inbyggda webbkameran och använd den som bakgrundsbild.

6. Posera fram ett gäng bilder på dig själv med den 'nya' datorn och ladda upp dem på Bilddagboken. Helst sådana där hela ansiktet syns, klart, tydligt och utan minsta lilla möjlighet till missförstånd.

7. Lägg in autoinloggning till alla dina vanliga sidor för att slippa orka logga in.

8. Koppla samman den med mobiltelefonen för att ringa folk via IP-telefoni med mobilen som interface.

9. Ta bort den förra användarens defaultkonto och ersätta det med ett dito med ditt eget namn på.

10. Alla dessa saker samtidigt. I närheten av brottsplatsen. Precis efter brottets begående.

2 kommentarer:

  1. under en parkourträning i sommras hittade vi en bärbar dator i buskarna. användaren hette ngt med både för och efternamn men hade lösenordsskyddat kontot. antagligen hade den som slängt datorn i buskarna inte listat ut hur man tar sig runt lösenordet.. så vi gick in i safe mode, loggade in på det oskyddade adminkontot och byte lösen på datoranvändarens konto. loggade in på det kontot, letade efter kontaktuppfifter, hittade outlook och en adressbok där det fanns en annan person med samma efternamn (som visade sig vara fader) och ringde denne. han sa att datorn var stulen och en annan i gruppen skulle möta honom mot hittelön.

    tankefel: att sno en dator utan att veta något så basic som hur man tar sig runt lösenordsskyddet :]

    SvaraRadera