9.5.09

Sju saker att inte göra medan du brinner

Att vara i ett brinnande tillstånd kan vara lite småjobbigt. Det tar oerhört på krafterna, det här med att ens kött på ett plågsamt och smärtfyllt vis förtärs av brinnande lågor av ren eld. För att inte göra situationen värre så finns det ett antal saker att aktivt låta bli att göra. Jag har här sammanställt sju av de mer akuta sakerna av dessa. Here goes:

1. Skolka från skolan. Skolk leder till frånvaro som leder till sämre betyg som leder till ett sämre utgångsläge senare i livet. Helt i onödan. Det är för det mesta inte ens kul att göra det. Egentligen.

2. Vara oartig mot gamlingar. De har trots allt ändå varit med länge, och sett och hört långt mycket mer än vi gjort. Ta dig i stället tid att lyssna på deras kloka ord och insikter om livet.

3. Missbruka Guds namn. Det är ju trots allt ett av budorden. Dessa budord skrevs in i stentavlor, och när någonting skrivs in i sten så beror det på att det är På Riktigt. De tio budorden var inte riktigt tio förslag, aight?

4. Skriva felaktiga siffror i deklarationen. Det kanske är frestande att säga att en tjänar mindre än en gör för att på så vis få lägre skatt, men Skatteverket tycks ha någon slags telepatisk förmåga att få reda på sådant när det väl händer. Det leder vanligtvis till mer besvär än till extra inkomster, så låt bli att göra livet besvärligt för dig själv, aight?

5. Ha samma kläder på dig som igår. Det är bara dumt och ohygieniskt. Cleanliness is next to godliness, du vet.

6. Gifta dig med någon du egentligen inte tycker om enbart på grund av dennes skönhet. Ni kommer att vara en enhet och en helhet även långt efter att skönheten försvunnit, och om det visar sig att du i alla dessa år missat att du är gift med en skitstövel så kommer det att uppenbara sig rätt fort efter det.

7. Röka. Rökning har bevisats leda till en hel rad sjukdomar på lång sikt, Det kostar dessutom mer om året än vad vissa studenter betalar i årshyra att underhålla ett rökberoende. Till på köpet så blir det ÄNNU jobbigare att resa långa sträckor med flyg eller tåg, i och med att dessa är rökfria hela vägen. Det är dumt, dyrt och jobbigt, med andra ord.

2 kommentarer:

 1. det här var ett intressant retoriskt problem. överraskningen och alltså den stora behållningen av inlägget är att listan visar sig handla om något som normalt sett är helt orelaterat till folk som brinner. dock, eftersom överraskningsmomentet är det viktiga, är det inte viktigt att läsa längre ner på listan; det bästa har ju trots allt redan varit. samtidigt förvinner hela poängen utan en lista.

  hur lång ska då listan vara för att behålla effekten av att vara en irrelevant lista utan att man blir uttråkad av att läsa ända till slutet?

  SvaraRadera
 2. du förstår mitt dilemma. fjorton är lite för mycket; två är lite för lite. tl;dr-impulsen är en faktor som inte får underskattas; samtidigt får det inte vara så kort att slutet syns på en gång.

  knivigt, men sant.

  nu har jag ju kört tre listor på samma tema på sistone, så Tankefelsläsarna är inte helt ovana vid genren. de ser det komma redan när rubriken dyker upp i deras synfält, så att säga.

  fem till sju, skulle jag tro. för att svara på själva frågan. ;)

  SvaraRadera