6.4.10

Let's talk about sex, baby

Det är väl känt och brutalt etablerat att vilket ord som helst kan användas som kodord, omskrivning eller försköning för aktiviteten att ha sex. Det spelar ingen roll vilket ord det är - så länge det tillhör en ordklass så går det att använda. Språket tycks inte vilja tillåta några som helst undantag på det här området - inte ens konjunktiven kommer undan.

Det här med att tala om sex blir därför en smula konfyst. Alla formuleringar fungerar som beskrivande metaforer, och det är närmast omöjligt att inte tala om det när samtalsämnet väl kommit upp. Ta bara en till synes oskyldig formulering så som "vi drack te i morse" och se tendensen. Eller meningen: "åklagaren lade fram fallet för domaren". De kanske tycks vara relativt barnvänliga meningar till en början, men nu när vi väl har kommit in i stämningen så går det oerhört fort att konstruera något slags sammanhang där de är allt annat än just det.

Frågan är - är det ett tankefel, eller ett uttryck för människans obändliga behov av att ge uttryck för sitt begär?

4 kommentarer:

 1. Det är här jag vill rycka in och ryta "tankefeeeel" så högt och läskigt jag bara kan
  men jag avstår idag.

  SvaraRadera
 2. Vad? Anser du att det är det mest självklara i världen att prata om sex, och att det därför inte är särskilt konfyst alls? E:

  SvaraRadera
 3. Varje gång någon tänker att det här icke-sexuella ordet är sexuellt egentligen, är det ett tankefel. Det var vad jag menade.

  Jag är ju frispråkig och säger saker rakt ut :P Fattar inte varför folk som faktiskt har sex inte kan prata om det. När de ändå vill prata om det.

  SvaraRadera
 4. A little less conversation, a little more action... :P

  SvaraRadera