21.11.08

Fildelningsskuld

Jag snubblade just över en räknemaskin som räknar ut hur mycket mediaindustrin förlorat på ens cybernetiska och kopimistiska aktiviteter. Genom att använda de räknemetoder som den danska Antipiratbyrån har fått för sig är de rätta metoderna, kalkylerar den ens skuld till samhället i allmänhet och vissa ekonomiska sektorer i synnerhet. Det enda en behöver göra är att fylla i hur många låtar en laddat hem, samt hur många filmer en känt sig inspirerad att titta på utan att passera gå.

Jag blev lite fundersam på hur många låtar jag faktiskt laddat hem, så jag tog mig en snabb tur till mitt ömma operativsystems inbyggda sökmotor och sökte på *.mp3. Efter en halv minut kom den fram till siffran 15 298, vilket var något av en överraskning; jag visste att de var många, men, dood, srsly; över femton tusen??! (Det känns, av någon anledning, lite onödigt att inkludera den där filmen jag laddade hem i våras...)

Slutnotan hamnar på någonstans strax under en halv miljon kronor.

Inte illa piratat för att vara gjort av ett tankefel, eh?

2 kommentarer:

  1. hm, något måste vara fel, jag hittar bara ca 3000 låtar på datorn... plus kanske 15 filmer. va fan, är jag bara skyldig hundra tusen?! nu blev jag besviken.

    SvaraRadera
  2. Heh. Du kanske har gått över till att använda .flac mer exklusivt än du trodde? ;)

    SvaraRadera