14.11.08

Garanterad åtskillnad

Jag läste nyss att böcker och musik är två olika saker som bör hållas isär, även och särskilt i sina digitala former. Jag kan inte mer än hålla med, så till den grad att jag redan fyra månader innan jag läste detta hade gjort till vana att gå omkring med två olika mp3-spelare. En för musik, och en för podcasts; en för ljud, och en för ord. En för att lyssna igenom kortare ljudfiler som råkade passa för stunden, och för hoppandet och studsandet mellan dessa: och en för lyssnandet på längre sammanhängande resonemang som ofta pågick i upp till tre timmar i sträck.

Now, när en är mitt inne i ett tretimmarsavsnitt av någonting, men vill lyssna på någonting annat en stund, så är det väldigt otympligt att behöva spola igenom alternativt återlyssna sig igenom en och en halv timmes framträdande. Mina mp3-spelare är lika gamla tiders bandspelare att de befinner sig på en plats i filen rent fysiskt, och bara kan röra sig framåt genom att 'spolas' dit; således besparar jag mig en massa besvär genom att ha en musik- och en pratspelare.

Now, tankefelet i det här är att mina hörlurar har ett och ett halvt års garanti kvar. Och bara har ljud i ena örat. Vanligtvis skulle det bara vara att gå till närmaste filial av återförsäljarens kedja och nämna ordet 'garanti', om det inte hade varit för att jag, i ett ryck av städmani för tre månader sedan, slängde kvittot...

Det var inte mitt livs smartaste ögonblick.

2 kommentarer:

  1. har du köpt det i butik kan du prova att gå dit och be dem fixa det trots att du inte har kvitto. Om de har någon form av överlevnadsinstinkt borde de ta chansen att få en mycket nöjd kund. Det borde funka ganska mycket om det dessutom syns på lurarna att det inte har gått de utlovade 2/3(?) åren sen du köpte dem och om dom är hyfsat sällsynta (alltså inte standard-iPod-lurar).

    Eller så tar du fram lödkolven och förstoringsglaset ;)

    SvaraRadera
  2. Utnyttja service-mindedness för egna, audiella syften, menar du? Det låter lovande. Jag får försöka mig på det när andan faller på.

    Fast å andra sidan så är det rätt trafiksäkert att bara ha ljud från ena hållet. P3 i högra örat, alla dessa ofrånkomliga tvärnitande bilar, bussar och byggnader i det vänstra.. ;)

    SvaraRadera