21.11.08

Proportioner

Offlinefolk - ja, jag känner sådana också, åtminstone ett fåtal - har klagat på mig över att jag flög till Berlin för någon vecka sedan, i stället för att färdas med ett mer miljövänligt alternativ. Jag borde tänka på mitt koldioxidsfotspår, tydligen.

Och jag som cyklar överallt, eller tar tåg när jag ska längre än fem mil (för det mesta), aldrig kommer att skaffa körkort, konsekvent vägrar att bli skjutsad i bil till och från platser, äter massor av lokalt producerad och biodynamisk mat, propagerar för gratis kollektivtrafik överallt, sopsorterar och komposterar - jag menar, damn, jag är världens största miljöbov för att jag en gång vartannat år tar flyget i stället för cykeln.

Någonting säger mig att jag borde ta dessa klagomål med en nypa salt, och se dem med ett lite mer komiskt perspektiv. Inte låta dem ta mer tankekraft i anspråk än vad de är förtjänta av, låta saker och ting behålla sina rimliga proportioner. -

3 kommentarer:

  1. Jag håller med dig! Förmodligen äter åtminstone någon av dina vänner kött -- vilket som bekant är minst lika dåligt för miljön som att flyga. Dessutom finns det ingen värld där vi lever med 0 gram koldioxidutsläpp.

    SvaraRadera
  2. Hmm. Den ultimata miljöboven är alltså en människa som äter kött på ett flygplan? *funderar*

    SvaraRadera
  3. Japp, särskilt om personen äter något till köttet som innehåller palmolja (nachos till exempel). Då framtagandet av palmolja är en av de större orsakerna till att vi skövlar regnskog. Så den som äter ovegetarisk tacos med fel nachochips på ett flygplan kommer förmodligen att straffas hårt när domens dag är kommen.

    SvaraRadera