24.11.08

Paus/unpaus

Det är något märkligt med det här med att ta bloggpaus. Så fort en säger sig göra det, så dyker tre nya idéer om saker en kan posta upp som om det vore det naturligaste i världen. Men när en bryter uppehållet för att skriva in en av dessa idéer, flyr de undan snabbare än en isbit placerad på en spisplatta på högsta värme en infernalisk eftermiddag i mitten av juli. Det är lite som om själva avsikten att skriva blogginlägg dödar ens förmåga att - skriva blogginlägg.

Jag anar förekomsten av någon slags tankefel. Now, de flesta av ni läsare är också skrivare, i meningen bloggskrivare. Min fråga är sålunda - har ni några tips om hur en kan komma förbi det här tankefelet? Någon slags knep som får en att sparka sig själv i den metaforiska och cybernetiska baken och kommer igång med det där som kallas ögonblicklig publicering?

5 kommentarer:

 1. Om något måste det vara ett tankefel att fråga mig. Eventuellt kan det vara en subtil sarkasm också. Liksom, titta på datumet på min senaste post...

  SvaraRadera
 2. Analysera, fundera, vrid, vräng, tänk, gnugga, tugga, smaka, diskutera och sedan en droppe passion.

  Tadaaaa!

  SvaraRadera
 3. Andreas: tja, om vi tar i beaktande att jag skrev hela tolv inlägg förra året, så ligger det subtila skämtet på mig, i den mån vi läser in ett sådant. Jag är inte helt bra på det här med, du vet, kontinuitet och flyt..

  Livsagnostiker: det låter väldigt fungerande men också en smula opåtagligt. Lite som det gamla klassiska rådet till den aspirerande utförsåkaren om hur en lyckas - 'de ä ba å åk.' Förvisso sant, men inte helt uttömmande. ;)

  SvaraRadera
 4. Är det bättre om jag säger att du ska se ditt ämne ur olika vinklar och tjatat det lite i hjärnan innan du sätter dig vid tangenterna? Då blir det mer än en flyktig idé. :)

  SvaraRadera
 5. Menar du att jag måste tänka till INNAN jag skriver?

  Läskig tanke, det där. 0:

  SvaraRadera