14.2.09

Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag. Det känns en smula som att dagen har växt i proportioner de senaste åren. Från att ha varit en relativt obskyr sak att glädjas åt i förbigående har det gått till att bli någonting, tja, större. Inte direkt midsommar, men definitivt större än kyndelsmäss.

När jag funderade på vad jag skulle skriva om och på denna dag som är alla hjärtans dag så kom jag väldigt fort på att det fanns väldigt många saker jag inte kunde skriva om. Som vore direkt malplacerade. Som inte passar in i den diskurs - för att använda Livsagnostikers favoritord - som skapats här.

Det här är en blogg om tankefel och dylikt. Den håller sig på en viss nivå, och håller andra saker på avstånd. Ambitionen är att vara en oas av abstrakt reflektion i en öken av konkreta ting. Dess diskurs försöker ligga på en allmän nivå - saken som generell sak, snarare än den där specifika saken som ramlade mig på tån igår. Sverige snarare än Örebro.

Problemet är att det ibland finns ett behov av att vara lokal snarare än global. Det finns ett antal saker jag inte kan skriva om här, eftersom de är allt för lokala, specifika och personliga för att passa in i bloggens tematik. Sålunda har jag beslutat att skapa en systerblogg till denna, med det ytterst specifika och personliga namnet Magnifika gnistor hackar samhället. Där kommer jag att göra min grej, samtidigt som jag fortsätter att hålla igång den diskursiva aktivitet som är den här sidans liv och leverne.

Här kommer jag fortsätta att försöka vara opartisk och se saker ur många olika perspektiv. Där kommer jag att vara väldigt mycket piratpartist, väldigt mycket perspektivistisk och väldigt mycket jag.


Må ni alla få en underbar alla hjärtans dag - hur ni än definierar en underbar dag!

2 kommentarer:

  1. Och inte en jävel kommenterade inlägget.

    SvaraRadera
  2. Pssst. Jag är nu en av de femtio populäraste bloggarna enligt Knuff. En av top hundra enligt politometern.

    Jag vinner på episk walkover. ;)

    SvaraRadera