4.12.09

Kreationism vs darwinism

Jag har tydligen lyckats utmåla mig själv som en sån där intellektuell människa, så det är närmast obligatoriskt att jag uttalar mig åtminstone en gång om den ständigt pågående kontroversen mellan kreationister och darwinister. Det ligger i sakens natur - det finns inget sätt att komma undan, så det är lika bra att krypa till korset med en gång.

Eller, tja, att krypa till just korset kanske inte är helt rätt, eftersom sådana vanligtvis befinner sig i kyrkor, och sådana platser är traditionellt sett inte helt lämpliga ställen att säga det jag alldeles snart ska säga om kreationister på. Here goes:

FUCK KREATIONISMEN. Världen skapades inte den 23 oktober år 4004 före kristus, och det finns tusen och åter tusen bevis för att backa upp detta påstående med. Dessutom så är era argument grundade i den Heliga Skrift, vars auktoritet grundar sig i cirkelresonemanget att orden i bibelen är en bokstavlig sanning tagen direkt från herren själv, vilket står i bibelen och därmed är sant. Det må vara så att Milton skrev en episk parallell berättelse om djävulens roll i skapelsen som faktiskt är rätt trevlig att läsa, och att min uppföljare dessutom också är rätt mysig, men som grund för någon som helst rationell ontologisk argumentation är den bluff, båg och på sin höjd ett stöd till ett alltför vingligt bordsben.

Nu kanske darwinisterna bland er känner att, ah, en meningsfrände som förstår oss, men se icke, för härnäst kommer jag att säga detta:

FUCK DARWINISMEN. Den enda anledningen till att det över huvud taget finns en rörelse med det namnet är för att folk lyssnar till kreationisternas galenskaper, vilket gör att er existens direkt är baserad på tankefelet ovan. Den sanna rådande ordningen behöver inga försvarare, utan klarar sig bra på egen hand; ni slösar bara tid på att försöka övertyga folk som per definition inte lyssnar på er. Om galenpannorna vill leva sina liv i tron om att världen är yngre än den egentligen är så får de göra detta, så länge de inte gör någonting fel; och om de skulle råka göra något fel så har vi ett utomordentligt sekulärt rättsväsende som kan ta hand om dem. Vad ni än gör annat än att bry er om dessa förvirrade människor är bättre och konstruktivare än att doppa sig i kreationistträsket. Jag lovar.

Så. Nu har jag uppfyllt min intellektuella förpliktelse, och kan med gott samvete glömma bort hela frågan för all framtid. Utan att behöva oroa mig för att bli tillfrågad om min eventuella ståndpunkt för eller emot. Och dessutom helt utan pardon.

2 kommentarer:

  1. Hehe... jasså du kan tydligen utmåla dig själv som intellektuell. Hur du kan det ser jag dock inte.

    SvaraRadera
  2. Det är inte så svårt, egentligen. Kan jag så kan du. Prova, vetja!

    SvaraRadera