9.1.09

Bibelen

Jag läste nyligen några passager ur Bibelen, och kunde inte låta bli att drabbas av ett gudomligt hmm. Särskilt då när det kommer till det här med uppenbarad gudomlig sanning. Den som läser bibelen läser tydligen guds ord, och den som läser guds ord kommer närmare sanningen än den som inte gör det.

Now, häng med nu. Det som står i bibelen är guds ord, och därmed sant. Det som står i bibelen är, i all korthet, guds verk och göranden från dag ett till sisådär en nitton hundra år sedan, plus minus något femtiotal. Det främsta filologiska beviset för Guds verk är bibelen, och bibelens främsta sanningsbevis är guds verk. Den mest auktoritära källan för guds existens är bibelen, och bibelens auktoritet kommer utifrån att den är guds ord.

Ett gudomligt hmm, om något. Inte sant?

2 kommentarer:

  1. Jag litar mer på koranen. Gud har åtminstone en kopia av den...

    SvaraRadera
  2. Heh. Förhållandet mellan bibelen och koranen är ganska komplicerat, har jag fått förklarat för mig. Bibelen är gudomligt sann, men koranen är gudomligt sannare, så de gudomliga sanningar som står i koranen har företräde framför de gudomliga sanningar som står i bibelen..

    SvaraRadera