5.5.08

Betyg

När jag ändå är inne på det akademiska temat, så finns det en kul sak att applicera på inbitna gymnasister. Även om det är elakt. Det är ett påstående: 'allt över underkänt är godkänt.' Om de är tillräckligt insocialiserade i den betygshets som råder på dagens skolor så räcker det med detta enda lilla påtående för att få deras blod att koka. 'Skulle godkänt vara ett godkänt betyg!?!?! Jag behöver MINST MVG+++!'

Det säger en hel del om skillnaden mellan studenter och gymnasister. En student som får G är nöjd; fait accompli. En gymnasist som får G är förtvivlad; tydligen ligger en hel framtid i hur det där arbetet om den övergripande ekonomiska strukturen i Hallands län blir bedömt. -

'Allt över underkänt är godkänt.' Den totala antitesen till hela det gymnasiala varat, ett brutalt förnekande av att fler bokstäver är bättre bokstäver. Irriterande sant, dessutom.

Me liketh.

5 kommentarer:

 1. hmm, kollar arbetsgivare vilket betyg man fick på sina kurser? I gymnasiet behöver man ju poängen för att plugga vidare. Och för att få godkänt räcker det att komma på lektionerna och åtm vara lite trevlig.

  SvaraRadera
 2. Jag tror arbetsgivare mer är intresserade av att den sökande har läst kursen över huvud taget, och sedan lägger mer fokus på andra egenskaper. Men jag kan ha fel.

  För att plugga vidare krävs det bara grundläggande behörighet. Märkte jag när jag skrev 1.6 på högskoleprovet i slutet av tvåan och glömde bort allt vad betygshets hette. Supermysigt. (:

  SvaraRadera
 3. hmm... alltså, VARFÖR i helvete sitter jag och plugger inför ett jävla nationellt prov i MaD som inte ens är obligatoriskt när jag var 5 poäng ifrån 2.0 på HP (bittert att förlora 0.2 poäng på 5 frågor)?... fan, jag kanske borde nöja mig med ett vg iaf.

  tack, du har hjälpt mig komma till insikt.

  fuck this

  SvaraRadera
 4. Hihi. Jag har Lyckats. ^^

  SvaraRadera
 5. Det är supermysigt tills man om fem år vill läsa en fristående kurs i ryska (eller balalajka) eller nåt annat lika spännande och upptäcker att man måste skriva om HP igen för resultatet har upphört gälla.

  Lycka till!

  SvaraRadera