7.5.08

Stoppskyltar

Okay, låt oss anta att vi är ute och åker på en landsväg på en slätt mitt i en mörk och anti-stormig natt. Vi har fri sikt på många kilometers avstånd, och kan inte se några tecken på att det är någon annan trafik inom synhåll. Det är lugnt och stilla, och om vi skulle stanna till en stund skulle vi snart se gräsbollar studsa över nejden. Det händer ingenting särskilt just här, just nu, med andra ord.

Plötsligt kommer vi till en fyrvägskorsning, och möts av en stoppskylt.

Frågan är - är det ett tankefel att stanna, eller att inte stanna? Å ena sidan lär det ju inte finnas någon trafik att stanna inför; å andra sidan är det ju trots allt en stoppskylt...

2 kommentarer:

  1. ptja, stoppskyltar finns ju där av en anledning; för att det är skymd sikt eller för att folk brukar göra dumma omkörningar där eller nått. Om sikten är skymd kan det ju trots allt komma en bil.

    Eller så är det för att du ska stanna upp och se dig omkring, betrakta den vackra omgivningen och fundera en stund över din tillvaro i livet.

    SvaraRadera
  2. Hihi. Det vore onekligen någonting: stoppskyltar mitt ute i ingenstans, vars enda funktion är att få folk att stanna upp och inse att utsikten är värd att stanna för...

    SvaraRadera